Διαδραστική ταινία... μέσω οθόνης αφής!


Διαδραστικότητα μέσω οθόνης αφής
Θυμάστε την Ελληνική τηλεόραση στα 90s;
Αν ναι, θυμάστε τη σειρά αυτοτελών επεισοδίων που παρουσίαζε ο Γιάννης Βούρος με τίτλο "Εσύ αποφασίζεις";
Εν ολίγοις, κάποια στιγμή κοβόταν το επεισόδιο κι έβγαινε ο Βούρος στην οθόνη με ένα ερώτημα του τύπου...


"Θέλετε ο Μπάμπης να σφάξει την Καλλιόπη ή θέλετε η Καλλιόπη να διακτινιστεί στο Enterprise και να γλιτώσει"; Σύμφωνοι, λίγο τραβηγμένο το παράδειγμά μας, αλλά παίρνετε μια ιδέα.
Οι τηλεθεατές, λοιπόν, είχαν στη διάθεσή τους δύο τηλεφωνικούς αριθμούς και ανάλογα με το νούμερο που καλούσαν, έριχναν την ψήφο τους στην τηλεοπτική κάλπη. Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα, έβγαινε πάλι ο Βούρος, μας έλεγε το αποτέλεσμα και το επεισόδιο τελείωνε με τον τρόπο που επέλεξαν οι περισσότεροι τηλεθεατές.

Κάτι αντίστοιχο έκανε στις μέρες μας ο Ισραηλινός καθηγητής Nitzan Ben Shaul. Βέβαια, δεν επέλεξε τη μέθοδο του τηλεφώνου για το interactivity, αλλά τις σύγχρονες τεχνολογίες.
Ο καθηγητής, λοιπόν, έφτιαξε μια ταινία, όπου κάθε τόσο ο θεατής έχει την επιλογή να επηρεάσει την εξέλιξή της, μέσω οθόνης αφής. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή ένας ήρωας αναρωτιέται αν πρέπει να στείλει ένα SMS. Το κινητό αναβοσβήνει στην οθόνη κι αν ο θεατής αγγίξει εκείνο το σημείο, ο ήρωας στέλνει τελικά το SMS, αλλάζοντας τη ροή της ταινίας.

Αν δεν παρέμβει καθόλου ο θεατής, η ταινία κρατά 83 λεπτά. Αν, όμως, είναι ιδιαίτερα δραστήριος, η ταινία διαρκεί από μία, έως δύο ώρες.
Φυσικά, πέρα από την επέμβαση στην touchscreen, ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει και μέσω mouse. Όπως και να το κάνουμε, όμως, η αφή έχει άλλη χάρη.
Γιατί σε τέτοιες ταινίες...  ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεχνολογικά Νέα - Technology Take Us To The Future

Κοινοποιηστε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More