Οι 10 πιο διάσημοι hacker...

Oι Hacker χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στους "Black Hat" και "White Hat". Οι Black Hat είναι οι "κακοί " δηλαδή αυτοι που παραβιάζουν το διαδύκτιο η δημιουργούν ιούς. Οι White Hat είναι οι "καλοί" δηλαδή αυτοι που δημιουργούν λογισμικό προστασίας και ασφάλειας...










Black Hat Hackers :

-5- Jonathan James.



O James έγινε γνωστός καθώς ήταν ο πρώτος έφηβος που μπήκε φυλακή λόγο Hacking ήταν μόλις 16 χρονών. Στόχοι του ήταν πάντα μεγάλοι οργανισμοί. Κατάφερε να μπει στο σύστημα της DTRA που είναι μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας που είναι επιφορτισμένοι για την μείωση της απειλής των ΗΠΑ και τους συμμάχους της από πυρηνικά, βιολογικά, χημικά, συμβατικών και ειδικών όπλων. Κατάφερε να διαβάσει απόρρητα e-mail και να κλέψει διάφορους κωδικούς. Κατάφερε να μπει στα αρχεία της NASA και να κλέψει λογισμικό αξίας 1.7 εκ δολλαρίων. Η NASA αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το δίκτυο της με αποτέλεσμα να ζημιωθεί 47 χιλιαδες δολλάρια. Ο James υποστήριξε ότι έκλεψε το λογισμικό για να ολοκληρώσει μια εργάσία στην γλώσσα προγραμματισμού C αλλά είπε οτι δεν τον βοήθησε καθόλου γιατί ο κώδικας ήταν χάλια και ότι σίγουρα δεν άξιζε τα 1.7εκ.$.

-4- Adrian Lamo.



O Adrian έγινε γνωστός οταν κατάφερε να σπάσει το αμυντικό σύστημα των New York Times και της Microsoft. Toυ δώσανε το ψευδώνυμο ο άστεγος " Hacker " γιατί συνδεόταν στο διαδύκτιο απο wi-fi δίκτυα απο internet caffe και απο βιβλιοθήκες. Οταν είχε μπει στο δίκτυο των New York Times κατάφερε να διαβάσει αποόρρητα αρχέια. Οι Times έκαναν καταγγελία και βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Lamo τον Σεπτέμβρη του 2003 παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Η ποινή του ήταν 6 μήνες κατ' οίκον περιορισμό και 65.000$ πρόστημο.

-3- Kevin Mitnick.



O Μitnick μολις στα δώδεκα του χρησιμοποίησε την κοινωνική μηχανική (Ο στόχος της κοινωνικής μηχανικής (Social Engineering) είναι να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες από ανθρώπους, χωρίς τη βοήθεια τεχνικών μέσων, με απώτερο σκοπό την παραβίαση του συστήματος ασφάλειας αλλά και την ιδιοποίηση των πληροφοριών που βρίσκονται σε αυτό.) για να μπορεί να παρακάμπτει το σύστημα ελέγχου εισητηρίων στα λεωφορεια του Los Angeles. Kατάφερε στα στα 16 του να σπάσει την ασφάλεια και να μπει στο δίκτυο της DEC και να αντιγράψει το λογισμικό της. Η ποινή του ήταν 12 μήνες φυλακή και 3 χρόνια επιτήρηση. Λιγο πριν λήξει η επιτήρηση του hackare, απο την Pacific Bell βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Kevin αλλά εξαφανίστηκε, και για δύο χρόνια ήταν φυγάς. Οι Αμερικάνηκες αρχές τον περιγράφουν σαν τον ποιό καταζητούμενο εγκληματία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όσω ήταν φυγάς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεκάδες δίκτυα και χρησιμοποιούσε "κλωνοποιημένα" κινητά τηλέφωνα για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν. Τον συνέλαβαν το 1995 στην Βόρεια Καρολίνα. Μπήκε 5 χρόνια φυλακή οπού 8 μήνες ήταν στην απομόνωση.


-2- Kevin Poulsen.



Έγινε γνωστός όταν hackare της τηλεφωνικες γραμμές σε ένα διαγωνισμό του ΚIIS-FM στο Los Angeles και κέρδισε μια Porsche 944 S2. Ο KIS-FM έδινε δωρο μια Porsche 944 S2 σε οποιον καλούσε 102ος στο σταθμό. Ο Kevin κατάφερε να απασχολησει ολες της γραμμές του σταθμού εξασφαλίζοντας οτι θα είναι ο ο νικιτής του διαγωνισμού. Αμέσος μετα το γεγονός βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Κevin. Η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε από την εκπομπή Unsolved Mysteries αλλά μόλις έγινε αυτο όλες οι γραμμές που συνδεόταν με αυτη την εκπομπή "πέσανε" μυστηριωδός. Τον συνέλαβαν σε ένα supermarket και μπήκε φυλακή για 5 χρόνια.


-1- Robert Tappan Morris.



Ο Morris έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν δημιούργησε το "worm". O morris το έφτιαξε αφου είχε πάρει το πτυχίο του απο το πανεπηστίμιου Cornell. Ο Robert είπε οτι έφτιαξε το worm για να μετρήσει το μέγεθος του internet! Ο Robert είχε προγραμματίσει το worm ετσί ώστε να πολλαπλασιάζετε συνέχεια και αυτο έιχε ως αποτέλεσμα να κάνει τους υπολογιστές παρα πολύ αργούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η ποινή του ήταν 3 χρόνια φυλακή και 400 ώρες κοινωφελής εργασίας και πρόστημο 10,000$. To 1999 πήρε Ph.D στο τμήμα εφαρμοσμένων επιστημών απο το Ηarvard και αργότερα τον ίδιο χρόνο έγινε καθηγητής στο ΜΙΤ.


White Hat hackers :

-5- Stephen Wozniak.



Είναι διάσημος αφου είναι ένας απο τους ιδρυτές της apple. Έχει βραβευθεί με το διεθνές μετάλιο τεχνολογίας. Ο Wozniak άρχησε να hackάρει φτιάχνοντας "blue boxes " συσκευές για δωρεάν υπεραστίκα τηλεφωνήματα. O Wozniak έφυγε απο το κολλέγιο και άρχησε να φτίαχνει τον υπολογιστή που τον έκανε διάσημο μαζί με έναν φίλο του, είχε την ιδέα να φτίαξει ενα πλήρος συναρμολογούμενο υπολογιστή. Πουλήσανε τους πρωτους 100 υπολογιστές στη τιμή των 660 δολλαρίων τον καθένα.


-4- Tim Berners-Lee.



Eγινε γνωστός αφου είναι ο εφευρέτης του world wide web που χρησιμοποιούμε για να έχοθμε πρόσβαση στις ιστοσελίδες. Όσω ήταν στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον πίασανε να Hackαρει και του απαγορεύσανε την πρόσβαση στους υπολογιστές του πανεπιστημίου. Έφτιαξε τον πρώτο του υπολογιστή απο πύλες TTL, με εναν επεξεργαστή Μ6800 και μια παλία τηλεόραση. Kαθώς εργαζότανε στο CERN έφτιαξε το "Ηypertext(υπερκέιμενο)" ένα προτότυπο σύστημα που βοηθούσε τους επιστήμονες να μόιραζονται εύκολα και γρήγορα τα αρχέια τους. Aργότερα κατάλαβε οτι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το υπερκείμενο στο internet και έτσι φτιάχτηκε το world wide web!


-3- Linus Torvalds.



Έιναι ο "πατέρας" του Linux. O Linus σπούδασε για 8 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι όπoυ πήρε master στο τμήμα της πληροφορικής. Το ενδιαφέρον του για τους υπολογιστές άρχησε με έναν Commodore VIC-20 οπού ήταν ενας 8bitος υπολογιστής και κατάφερε να διαμορφόσει το λειτουργικό του σύστημα.


-2- Richard Stallman.



Έιναι ο ιδρυτής της GNU μιας εταιρείας που φτιάχνει ελέυθερο λογισμικό και θεωρείται ο πατέρας του ελέυθερου λογισμικού. Το 1971 μπήκε στο Harvard. Στον πρώτο του χρόνο έγινε προγραμματιστής στην βιβλιοθίκη του τμήματος τεχνικής νοημοσύνης στο MIT. Εγγράφηκε για μεταπτυχιακο στη τμήμα φυσικής στο ΜΙΤ αλλά παράτησε τις σπουδές του και συνέχισε να είναι προγραμματιστης στο τμήμα τεχνικής νοημοσύνης. Έφτιαξε πάρα πολλά project όπως το ΤΕCO και το Emacs. Οταν η βιβλιοθίκη του ΜIT έβαλε στο σύστημα της κωδικούς ο Stallman βρήκε τρόπο να αποκρυπτογραφήσει τους κωδικούς και έστιλε τον τρόπο σε όλους τους σπουδαστές!


-1- Tsutomu Shimomura.



O Shinomura έγινε γνωστός όταν τον hackαρε ο Kevin Mitnick. O shinomura το πήρε πρωσοπικά και βοήθησε το FBI να συλλάβει τον Mitnick. Ο Shinomura εντόπησε τον Mitnick μέσω του κινιτού του. Ο Shinomura είχε μια συσκευή απο μια τηλεφωνική εταιρεία οπου χρησιμοποιύσε. Η συσκευή κυψελοειδές συχνότητες οπου συνδεόταν με ενα Laptop και έτσι κατάφεραν να περιορίσουν τα μέρη που έπρεπε να ψάξουν για να τον βρουν. Τον συλλάβανε λίγο αργότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεχνολογικά Νέα - Technology Take Us To The Future

Κοινοποιηστε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More