Το Twitter δεν είναι messenger – άρα, γιατί να το χρησιμοποιείτε με αυτό τον τρόπο; Για την επικοινωνία με τις επαφές σας υπάρχει το Pidgin, το MSN Messenger, το Skype και αρκετές άλλες προτάσεις. Ναι, είναι ουσιαστικά “μια λύση επικοινωνίας”, αλλά έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από τις παραπλήσιες προτάσεις: είναι προσβάσιμο από παντού, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι εύκολο στη χρήση, ευέλικτο και, αντίθετα με τους Messengers, ό,τι “λέτε” σε αυτό το βλέπουν πολλοί, και όχι μόνο μια επαφή. Τι αξίζει λοιπόν να κάνετε με αυτό; Ας πούμε πως έχω μερικές πρωτότυπες, αν και… κάπως ανορθόδοξες ιδέες!
- Κατάσταση/πρόοδος ενός project: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Twitter για να... παρουσιάζετε την κατάσταση ενός project που αποφασίσατε να αναλάβετε. Με αυτό τον τρόπο έχετε κάτι να σας “κουρδίζει” να συνεχίσετε να ασχολείστε φανατικά με αυτό (διότι, αν δεν το κάνετε… θα σας “κράξουν” όσοι παρακολουθούν τα updates σας στο Twitter), και έτσι έχετε ως πρόσθετο “bonus” όχι έναν, αλλά μια… ομάδα από “προπονητές παραγωγικότητας” που θα παρακολουθούν το κάθε βήμα σας. Επιπλέον, θα μπορούν να προτείνουν ιδέες, να σχολιάσουν τη δική σας προσέγγιση και να σας βοηθήσουν. Α, ανέφερα πως με αυτό τον τρόπο “χτίζετε” και ένα κοινό για το project σας, το οποίο “στόμα-με-στόμα” θα μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε και μια αρχική βάση “πελατών/χρηστών” (ανάλογα με το “τι είναι το project σας”);
- Συλλογική εργασία: Πάρτε δυο-τρεις φίλους ή συνεργάτες σας. Δημιουργήστε όλοι ένα λογαριασμό στο Twitter και διαλέξτε έναν τρόπο με τον οποίο θα “τραβάτε” τα updates που κάνετε εκεί σε ένα κοινό blog (υπάρχουν έτοιμα plugins για το WordPress για αυτό το σκοπό, ή μπορείτε να τα “τραβάτε” ως RSS streams). Έτοιμοι: έχετε ένα κοινό σημείο στο οποίο θα μαζεύονται όλα τα post που κάνετε στο Twitter, το οποίο μπορείτε να συμφωνήσετε να χρησιμοποιείτε για συγκεκριμένο σκοπό – όποιος και αν είναι αυτός. Μερικές χαρακτηριστικές ιδέες; Συλλογή bookmarks. Μικρά κομμάτια κώδικα. Οτιδήποτε!
- Γρήγορο blogging: Ίσως έχετε παρατηρήσει πως περιστασιακά στο Productivity.gr εμφανίζονται κάποια “tweets”: πρόκειται, απλά, για posts μας στο Twitter για θέματα στα οποία δεν θέλουμε να επεκταθούμε μα θεωρούμε ενδιαφέροντα – ή που, απλά, λόγω πίεσης χρόνου, δεν μπορούμε να δούμε αναλυτικότερα. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και εσείς στο δικό σας blog – για να μην πω να το βασίσετε πλήρως στο Twitter (δεν θα είχε νόημα, αφού τότε… γιατί να έρθει κανείς στο blog σας, και όχι στη σελίδα σας στο Twitter; ). Ως “πρόσθετο” χαρακτηριστικό, πάντως, είναι αρκετά χρήσιμο και βολικό!
- Tech support: Αποφασίσετε να… “βουτήξετε στα βαθειά” και να αξιοποιήσετε “στην πράξη” τις γνώσεις σας στο χώρο των υπολογιστών; Τέλεια! Αν στην προσπάθεια σας συμπεριλαμβάνεται και online tech support (που θα έπρεπε – αρκετοί σοβαροί επαγγελματίες και μεγάλες εταιρείες το υποστηρίζουν πια), μπορείτε αντί για κάποιου είδους “αποκλειστικό κανάλι επικοινωνίας” μέσω του site σας ή τη χρήση ενός Messenger να βασισθείτε στο Twitter! Κάποιοι θα πουν “μα τότε, είναι το ίδιο σαν να `δίνεις τσάμπα` τις γνώσεις σου σε πιθανούς πελάτες”! Ακριβώς: σκεφθείτε το ως διαφήμιση. Οι περισσότεροι από αυτούς, ούτως ή άλλως, μάλλον δεν θα έρχονταν σε εσάς για όποιο πρόβλημα συναντούσαν με τον υπολογιστή τους. Αν, όμως, έχουν δει στην πράξη πως όντως γνωρίζετε τι κάνετε και αξίζετε, και ίσως τους έχετε βοηθήσει έμμεσα να λύσουν κάποια δικά τους προβλήματα, το πιθανότερο είναι πως θα έχουν ήδη μετατραπεί σε πελάτες σας για όποιο μελλοντικό πρόβλημα συναντήσουν.
- Υπενθυμίσεις και σύντομες σημειώσεις: Το Outlook “συγχρονίζει” εύκολα με Windows Mobile κινητά, αλλά σε άλλα είναι… ας πούμε “λίγο πιο μπλεγμένη υπόθεση”. Οι online υπηρεσίες σημειώσεων και διαχείρισης υποχρεώσεων δεν είναι πάντα προσβάσιμες, και κανείς δεν ξέρει αν… θα υπάρχουν και αύριο. Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το Twitter για τον ίδιο σκοπό; Είναι προσβάσιμο από τον browser, από διάφορους desktop clients και από σχεδόν όλα, πια, τα κινητά. Είναι ένα “παγκόσμιο σημειωματάριο” που περιμένει να το χρησιμοποιήσετε όπως προτιμάτε!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου